eliminare.igrasie

calitățile noastre

96

Profesionalism

97

Eficiență

94

Durabilitate

Fenomenul natural prin care plantele se hrănesc și se dezvoltă, reprezintă problema cea mai gravă a zidăriilor: Efectul capilar. Materialele de construcții poroase absorb umiditatea din pământ la fel ca un burete.

Împotriva legii gravitației, umiditatea urcă în zidărie datorită presiunii capilare și se evaporă în atmosferă. Înălțimea și viteza cu care se ridică umiditatea este în funcție de diametrul vaselor capilare, porozitate și temperatură. Umiditatea distribuită pe întreaga grosime a zidului, are un conținut bogat de săruri provenite din pământ. Cele mai des întâlnite săruri sunt nitrații din dejecții, clorurile din sarea de drum și sulfații din ploile acide.

Prin evaporarea apei, sărurile cristalizează. Cristalele astfel formate au un volum mai mare, fapt care determină apariția unei presiuni mai de dislocare. Aproape toate materialele de constructții sunt atacate de săruri, consecințele fiind fatale: descompuneri, dislocări, iar odată cu acestea apariția pe fațadaă a florescențelor calcaroase.

Pete de uemzeală închise la culoare, margini cu florescențe, sunt aspecte tipice de zidării și tencuieli atacate de săruri.

Tencuielile și vopsitoriile deteriorate de săruri, necesită o asanare temeinică.

Pentru ca pivnițele să poată fi folosite, trebuie eliminate neapărat umiditatea, algele și ciupercile.

0742-854-994
contact@eliminareigrasie.ro
Ultimele articole din blog