Romanian RO English EN Hungarian HU

Asigurăm sisteme

de protecție pasivă la foc

Protecția antifoc a structurilor de oțel, lemn, beton
și a sistemelor de cablaje este un domeniu de specialitate
în care aveți nevoie de un partener de încredere.

DESPRE NOICONTACT

Protecție pasivă la foc pentru lemn, metal și beton

Echipamente și utilaje de ultimă generație

Soluții pentru construcții noi sau vechi

Echipă specializată cu peste 10 ani experiență

Protecție pasivă la foc

Echipamente de ultimă generație

Soluții pentru construcții noi sau vechi

Echipă cu peste 10 ani experiență

De ce să alegi Vafrom

despre noi

Suntem acreditați în proiectarea și implementarea soluțiilor de protecție pasivă la foc a construcțiilor: de la mortare la vopsele intumescente, de la plăci rezistente la foc pentru compartimentări și fabricarea tubulaturilor de ventilație sau exhaustare rezistente la foc, la o gamă variată de materiale pentru matarea golurilor tehnologice.

Acreditați ca aplicatori de protecții la foc cu torcrete și vopsele termospumante precum și ignifugări, echipa noastră are o vastă experiență în domeniu. Prin specializarea personalului, suntem mândri să afirmăm ca am optimizat toata gama de servicii oferite pe partea de vopsire, atât aplicatori cât și utilaje.

Protecția pasivă antifoc a structurilor de oțel, lemn, beton și a sistemelor de cablaje este un domeniu de specialitate în care aveți nevoie de un partener de încredere.
VAFROM SERVICE vă oferă soluții viabile prin materialele calitative ale producătorilor de top.

Ne pregătim deci să stabilim relații cu clienții din România, oferind produsele noastre de calitate și servicii foarte bune. Avem sediul principal în Cluj-Napoca dar pentru a fi mai aproape de clienții noștri am deschis un punct de lucru și în București.

aplicare vopsea termospumantă

CE PUTEM OFERI

servicii de neegalat

01

Consultanță și evaluare risc incendiu

împreună cu partenerii și colaboratorii noștri, vă oferim:

  • identificarea, evaluarea și controlul riscurilor de incendiu, conform O.M.A.I. 210/21.05.2007;
  • elaborarea scenariilor de securitate la incendiu pentru clădiri noi sau existente, potrivit M.A.I. 130/ 25.01.2007;
  • întocmirea documentațiilor necesare obtinerii AUTORIZAȚIEI DE SECURITATE LA INCENDIU, conform O.M.A.I. 1435/ 18.09.2006 pentru aprobarea normelor metodologice de avizare și autorizare privind securitatea la incendiu și protecția civilă pentru toate categoriile de construcții și amenajări enumerate în H.G.R. nr. 1739 din 06/12/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

02

REALIZAREA PROTECȚIILOR PASIVE LA FOC

Protecţia împotriva incendiilor presupune profunde cunoştinţe de specialitate.

Vă oferim o gamă de servicii și soluții durabile în timp, care asigură îmbunătățirea comportării la foc a elementelor de construcții:

  • aplicare sisteme de vopsele intumescente pentru metal și lacuri pentru lemn, ce asigură rezistențe la foc de până la 180 minute.
  • aplicare mortare pentru metal și beton, ce asigură rezistențe la foc de până la 340 minute; acoperă toată gama de cerințe în domeniul incendiilor celulozice, dar și mortare pentru protecția la foc a structurilor metalice și din beton pentru incendii generate de hidrocarburi în tuneluri auto sau feroviare.

excelență în execuție

03

MATĂRI / ETANȘEIZARE GOLURI TEHNOLOGICE

Principiile de compartimentare în realizarea construcțiilor moderne sunt soluția pentru prevenirea sau încetinirea propagării focului și a fumului de la un compartiment la altul.

Elemente esenţiale de construcţie ca, de exemplu, conductele de apă şi cablurile electrice, străpung pereţii şi plafoanele compartimentului. Acestea au potențialul de a risca serios integritatea compartimentului, cu excepția cazului când sunt angajate sisteme speciale oprirea propagării focului.

Sistemele pentru etanșarea golurilor de trecere restabilesc compartimentul la nivelul iniţial de performanţă în protecţia antifoc.

04

PROTECȚII ANTICOROZIVE

– înainte de vopsea intumescentă.

Protecții anticorozive performante cu garanții de 15 ani (tabliere metalice poduri rutiere, poduri de cale ferată și diverse alte structuri metalice) pentru care utilizăm cele mai bune sisteme anticorozive din domeniu.

    Sisteme pentru protecție pasivă la foc

    01

    Vopsea intumescentă (termospumantă)
    pentru lemn și metal

    Vopselele intumescente protejează contra focului o structură de beton, oțel sau lemn prin reacția la căldura emanată de incendiu, formând un strat de spumă izolatoare.

    Vopselele intumescente oferă avantajul estetic de a evidenția forma structurii și sunt extrem de ușoare. Pentru structurile din lemn, vopseaua intumescentă transparentă oferă protecție antifoc, menținând în același timp valoarea sa arhitectonică. 

    Vopseaua intumescentă pe bază de apă este un strat intumescent din rășini din acetat de polivinil pentru protecția împotriva incendiilor a structurilor de oțel. Poate fi sigilat și protejat cu un strat de acoperire decorativ.

    Se aplică direct pe conturul stâlpilor, secțiunilor I și H amorsate, canale, grinzi și secțiuni goale pentru a oferi protecție împotriva incendiilor până la 120 de minute. În caz de incendiu, are loc o reacție chimică determinând ca vopseaua intumescentă să se extindă și să formeze un strat izolant care încetinește creșterea temperaturii oțelului la un nivel critic. 

    PROPRIETĂȚI ȘI PERFORMANȚĂ
    Culoare și finisaj – alb cu finisaj mat. De preferință pulverizarea se execută cu echipamente airless de vopsea pentru viteza si calitatea finisajului. Aplicarea este de asemenea posibilă și cu perie și rolă.

    AVANTAJE

    • Oferă rezistență la foc până la 180 de minute 
    • Finisaj durabil cu aspect estetic decorativ.
    • Oțelul poate fi lăsat la vedere.
    • Rezistent la substanțe chimice și abrazive.
    • Poate fi acoperit pentru a se oferi un design unitar cu elementele din jur.
    • Aplicare ușoară.
    • Timp de uscare rapid.

    Aplicarea de mortare pentru metal si beton asigură o protecție de până la 340 minute, acoperă toată gama de cerințe în domeniul incendiilor celulozice, dar și pentru incendii generate de hidrocarburi.

    DOMENII DE APLICABILITATE

    • Se pot aplica pe elemente de construcție precum oțel, metal sau secțiuni de beton, în special acolo unde este necesară aplicarea în afara șantierului.
    • Este, de asemenea, potrivit pentru utilizare pe structuri și nave din industria petrolului, gazelor, petrochimică și energetică.

    PROPRIETĂȚI ȘI PERFORMANȚĂ

    Culoare și finisaj – alb murdar, monolit, textură spray. Poate fi finisat cu role.

    Rezistent la foc

      02

      Torcretare elemente structurale

      Torcretele pentru protecția antifoc sunt adesea folosite pentru a proteja structurile de oțel și beton împotriva incendiilor. Torcretele de protecție împotriva incendiilor sunt făcute din pulbere amestecată cu apă folosind o mașină pentru a produce o pastă. Pasta poate fi pompată și pulverizată, permițând o aplicare rapidă chiar și pe structuri cu geometrii complexe.

      Pentru fiecare proiect, propunem soluția ideală în funcție de cerința de rezistență la foc, condițiile de pe șantier, viteza de instalare și cerințele privind durabilitatea.

      Torcretele reprezintă un sistem integrat de acoperire de protecție, pe bază de vermiculit și ciment, împotriva incendiilor, care prin pulverizare produce o acoperire monolitică capabilă să reziste la șocurile termice experimentate într-un incendiu de hidrocarburi de mare intensitate. Structurile din beton vor fi protejate în special de la spargerea explozivă. Protecția la foc cu torcrete are durabilitate ridicată și nu se crapă sau nu se va sparge sub impact mecanic.

      Aplicarea de mortare pentru metal si beton asigură o protecție de până la 340 minute, acoperă toată gama de cerințe în domeniul incendiilor celulozice, dar și pentru incendii generate de hidrocarburi.

      DOMENII DE APLICABILITATE

      • Se pot aplica pe elemente de construcție precum oțel, metal sau secțiuni de beton, în special acolo unde este necesară aplicarea în afara șantierului.
      • Este, de asemenea, potrivit pentru utilizare pe structuri și nave din industria petrolului, gazelor, petrochimică și energetică.

      PROPRIETĂȚI ȘI PERFORMANȚĂ
      Culoare și finisaj – alb murdar, monolit, textură spray. Poate fi finisat cu role.

      Grosimea minimă practică – 8mm când este nearmat, 15mm când este armat
      Acoperire teoretica – 62m2/tonă la 25 mm grosime

      Rezistență la coroziune – Nu promovează coroziunea oțelului. Cu toate acestea, un substrat amorsat este recomandat pentru rezistență la coroziune pe termen lung, în special atunci când
      structura trebuie să fie pe deplin expusă la elemente.

      Valoarea pH-ului 12,0 – 12,5

      Absorbție acustică -coeficient de reducere a zgomotului (NRC) 0,35

      Rezistent la foc

        03

        Matări goluri tehnologice (Etanșeizări)

        Pentru etanșarea trecerilor de țevi, cabluri, canale de ventilație prin pereți și planșee cu rezistență la foc se utilizează elemente ca:

        • masă de etanşare antifoc
        • sistem intumescent de etanşare antifoc
        • silicon antifoc
        • tencuieli pe bază de apă
        • flanşe termoizolante pentru ţevi din plastic şi metal
        • înveliş termoexpandabil pe bază de grafit
        • cărămizi şi prize elastice din material intumescent
        • perne antifoc pe bază de grafit
        • mortare antifoc
        • agenţi şi sisteme intumescente de etanşare

        De regulă, în cazul trecerilor de pereți (cu excepția pereților ghenelor), trebuie instalate pe ambele părți ale trecerii un manșon antifoc, un înveliș sau un opritor acrilic antifoc.

        În cazul trecerilor de pardoseală, produsele menționate trebuie de regulă să fie instalate numai din partea inferioară, dar există excepții: banda antifoc trebuie instalată pe ambele părți pe o pardoseală din lemn stratificat încrucișat (CLT).

        Manșoanele antifoc sunt instalate pe pereți / pardoseli (pe suprafață) și în pereți / pardoseli (încorporate) cu ajutorul mortarului.

        În principiu, toate manșoanele antifoc cu carcasă metalică stabilă pot fi instalate atât prin extinderea din planul de penetrare (montate pe suprafață) cât și montat în planul de penetrare (încorporate).

        Vă rugăm să rețineți că manșonul poate fi utilizat numai în conformitate cu clasificarea în aranjamentul de testare.

         

        Există câteva aspecte interesante cu privire la aplicarea corectă a unui manșon antifoc:

        • A
          Spațiul inelar dintre conducta de plastic și structura de susținere trebuie să fie etanșat conform configurației testate, de exemplu prin umplere cu vată minerală de o anumită calitate și etanșarea spațiului inelar pe ambele fețe. Aplicarea manșonului antifoc fără etanșarea spațiului inelar (spațiul dintre structura de susținere și conductă) este permisă numai dacă a fost testat și clasificat în acest mod.
        • B
          Manșonul antifoc este proiectat pentru utilizare pe pereți flexibili, pereți rigizi și pardoseli.
          Manșonul trebuie fixat cu tije filetate M6 sau M8 la aplicarea pe pereți flexibili, în timp ce fixarea corespunzătoare cu șuruburi este suficientă pe pereții rigizi. Nu poate fi fixat pe pereți flexibili cu șuruburi adecvate pentru plăci de ipsos (acest lucru este valabil și pentru alte produse și, prin urmare, trebuie verificată întotdeauna metoda de fixare a manșonului la structura de susținere în timpul încercării la foc). Este aceeași situație și pentru trecerile de plăci de vată minerală moi: în cazul în care manșonul trebuie clasificat pentru penetrări moi, trebuie să fie bine fixat cu tije filetate care trec prin scânduri sau plăci din vată minerală (este dificil de imaginat că orice fixare care nu trece prin structură este capabilă să fixeze manșonul în timpul unui test care poate dura 90 de minute sau mai mult).
        • C
          Utilizări speciale:
        • diametrul exterior al conductei >160mm
        • pereții ghenelor (manșonul trebuie să fie instalat în pereții puțului din exterior, întoarse spre perete, deoarece nu poate fi instalat din cealaltă parte)
        • treceri înclinate (oblice)
        • cuplaje pentru conducte (îmbinări)

         

        Portofoliu

        Contact

        office@vafrom.ro

        Str. Fabricii de zahăr nr. 16,
        Cluj-Napoca, România

        Ai nevoie de mai multe informații? Scrie-ne acum!

        1 + 8 =

        Vafrom logo

        este o firmă dinamică, dornică să-și consolideze poziția pe segmentul de piață pe care acționează prin execuții de lucrări al căror element de referință să fie CALITATEA.

        links

        despre noi

        portofoliu

        protectie la foc

        etanșeizări treceri pereți

        © 2022 Toate drepturile rezervate Vafrom S.R.L.