În spatele oricărei fripturi gustoase de pui sau a ouălor servite la micul dejun exista o poveste.

Povestea oamenilor care și-au lăsat o bucățică de suflet, acolo, printre fermele cu pui, în frigul abatorului, în incubaţie sau în marea „bucătărie” care prepară hrana zilnică pentru zeci de milioane de pui. Chiar dacă e greu de imaginat, friptura gustoasă din farfurie şi ochiul de ou cu care vă începeți ziua, conțin un ingredient secret: sufletul avicultorului.

Povestea afacerii cu pui și găini este istoria unei firme care la începutul mileniului trei, în anul 2001, însemna 400 de oameni în șomaj și 27 de câini vagabonzi care își duceau zilele printre ruinele fostelor ferme avicole. Este povestea lui Marin State și a familiei lui. Un om care a pus suflet în pasiunea lui, avicultura. După 20 de ani, grupul de firme AVIS înseamnă un nume important în industria avicolă din România, dezvoltat cu capital 100 % românesc.

Totul a început în anul 2001, într-un climat economic deloc propice investițiilor. În România, băncile percepeau dobânzi prohibitive iar capitalul autohton se dezvolta în mare parte în urma afacerilor cu bani publici. Doar o familie de avicultori foarte pasionată de munca lor era capabilă să ia o fermă aflată în ruine și să încerce să o revitalizeze. În primii patru ani (2001 — 2004), ruinele de la Mintia, Leșnic și Șoimuș au început să prindă viață, halele fiind din nou populate cu păsări. Prima a fost ferma nr. 7 din Șoimuș, au urmat ferma de reproducție de pui pentru carne, abatorul și fermele de găini ouătoare. În patru ani, lângă Deva, avicultura renăscuse din propria-i „ruină”.

Practic, firma AVIS se moderniza din zbor și se adapta la cerințelor unei piețe din ce în ce mai stricte, din punct de vedere calitativ. În 11 ani de la preluarea ruinelor fostei Avicola, AVIS a reușit să pună la punct un complex integrat de creștere a puilor de carne și a găinilor ouătoare, producând totul, de la puii de o zi, până la furajele necesare și abatorizarea puilor de carne. Până în anul 2013, toate fermele grupului AVIS au fost retehnologizate, modernizate după standardele UE și aflate în producție. Ultima investiție finalizată de curând constă într-o primă hală nou-nouță, construită din temelii, destinată creșterii tineretului de găini ouătoare.

În momentul de față, AVIS deține două ferme de găini ouătoare crescute liber, de câte 100.000 de capete, o hală de creștere a tineretului pentru găini ouătoare, trei ferme pentru creșterea puilor de carne: Ferma 1, la Mintia, cu o capacitate maximă de 240.000 de pui, Ferma 7, la Șoimuș, cu o capacitate de 480.000 de pui, și Ferma 9, de la Bălata, tot cu 480.000 de pui. În ferma din Leșnic, cresc, în fiecare an, trei serii a câte 15.000 de găini și cocoși pentru reproducere, care produc ouă ce sunt incubate în propria stație de incubație din Leșnic. Conceptul de „complex avicol integrat” cuprinde producția de carne de pui obținută din propria linie de reproducere, abatorizarea păsărilor destinate consumului, producția de ouă, precum și fabricarea furajelor necesare creșterii păsărilor. Fabrica de furaje din Mintia produce nutrețurile pentru toate fermele firmei, iar abatorul, cu o capacitate de 30 — 35 de tone de carne pe zi, asigură desfacerea cărnii neinjectate — proaspete, refrigerate și congelate.

Avis 3000 a dat un sens practic noțiunii de patriotism local, deschizând în 2012 un prim magazin cu produse alimentare “made in Hunedoara”. Proiectul a fost botezat sugestiv „PRO HD”, adică produs în HUNEDOARA, fiind un îndemn “PRO HUNEDOARA”! PRO HD s-a dovedit mai mult decât un experiment al companiei AVIS căruia i s-au alăturat mai mulţi producători din industria alimentară a județului Hunedoara.

În acest moment distribuția proprie de carne de pui și ouă dar și cele mai bune, din ce în ce mai multe și mai diversificate produse locale pot fi gasite în cele 8 magazine Avis, 18 magazine Pro HD din județul Hunedoara, dar și dincolo de granițele județului în care AVIS își are originea, în cele patru magazine PRO AB & HD deschise în Alba Iulia. În parteneriat cu un producător local, AVIS a dezvoltat o linie de mezeluri sub brandul „La Grasu” comercializată în exclusivitate prin magazinele PRO HD. Consumatorii se pot delecta cu parizer, crenvurști, piept și pulpe afumate – pastramă tradițională, produse exclusiv din carne de pui AVIS, rara AVIS.

ABATOR AUTORIZAT CONFORM UE
-ferma avicolă – producție carne pui
-ferma avicolă – producție ouă consum
-experienta de 19 ani în domeniu
-25 magazine proprii în județul Hunedoara
și patru în Alba Iulia

PRODUCȚIE

Carnea de pasăre se produce în: Ferma de reproducţie păsări – Ferma 6 (S.C. ALIS PROD IMPEX S.A.) din satul Lesnic Caracteristici: Ferma este populată cu păsări hibrid ROSS 308, importate din Danemarca şi Olanda; în Ferma 6 se produc ouăle pentru incubaţie;

Staţia de incubaţie (S.C. ALIS PROD IMPEX S.A.) din satul Lesnic Caracteristici: Primeşte ouăle de la ferma de reproducţie;

Fermele de pui de carne – Ferma 1 – Mintia, ferma 7 și ferma 9 (S.C. CHICK S.R.L.) din comuna Şoimuş Caracteristici: Aici sunt crescuţi puii de 1 zi (livraţi de la Staţia de Incubaţie) până la vârsta de maxim 42 zile.

Ouăle AVIS 3000 au primit certificarea de “produs montan’’, deoarece provin de la găinile hrănite integral cu cereale din județul Hunedoara.

PRODUSE PROASPETE DIN CARNE DE PUI NEINJECTATĂ
 

OUĂ PROASPETE S, M, L, XL ȘI XXL de la gaini crescute liber in halele din Mintia
 
PRODUSE CONGELATE DIN CARNE DE PUI NEINJECTATĂ
 

Cele 30 de magazine proprii din județul Hunedoara și cele 4 din Alba sunt aprovizionate zilnic cu produse proaspete

Pentru orice informații

Te rugăm să ne contactezi, fie că dorești informații despre produsele noastre sau dorești comercializarea produselor noastre în magazinele tale, raspundem cu plăcere!