Vrei ca salariatii tai sa lucreze in siguranta?

TOTUL DEPINDE DE TINE: ORGANIZEAZA ACTIVITATEA DE PREVENIRE SI PROTECTIE SI ACTIVITATEA DE APARARE IMPOTRIVA INCENDIILOR!

Esti antreprenor? Vrei sa construiesti o afacere de succes?

Vrei ca salariatii tai sa fie multumiti?

S.C. Quality Controll S.R.L.

Prestari de servicii in domeniul securitatii si sanatatii in munca si in domeniul situatiilor de urgenta

Obligatiile angajatorului privind securitatea si sanatatea in munca

Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, Art. 6(1): "Angajatorul are obligatia de a asigura securitatea si sanatatea lucratorilor in toate aspectele legate de munca.”

Obligatiile angajatorilor in domeniul securitatii si sanatatii in munca sunt prevazute in Capitolul III din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006.

Pentru realizarea acestor obligatii, angajatorul trebuie sa organizeze activitatile de protectie si activitatile de prevenire a riscurilor profesionale din companie. Activitatile de prevenire si protectie care trebuie desfasurate in companie sunt prevazute in Art. 15 din HG 1425/2006. Organizarea activitatilor de prevenire si protectie se realizeaza in functie de numarul de angajati, de specificul activitatilor desfasurate in cadrul companiei si in functie de capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie prevazute de legislatia in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

In cazul in care compania, prin salariatii sai si prin serviciile sale interne de prevenire si protectie, nu are capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie prevazute (Art. 15 din HG 1425/2006), angajatorul trebuie sa apeleze la o companie abilitata ca serviciu extern de prevenire si protectie.

Art. 19(2) din HG 1425/2006: "In cazul in care serviciile interne de prevenire si protectie nu au capacitatile si aptitudinile necesare pentru efectuarea tuturor activitatilor de prevenire si protectie prevazute la Art. 15, angajatorul trebuie sa apeleze la unul sau mai multe servicii externe pentru acele activitati de prevenire si protectie pe care nu le poate desfasura cu personalul propriu.

Obligatiile angajatorului privind instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta

Conform prevederilor Ordinului ministrului Administratiei si Internelor Nr. 712/2005 pentru aprobarea Dispozitiilor generale privind instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta, cu modificarile

si completarile ulterioare, conducatorii institutiilor publice, patronii si managerii operatorilor economici sunt obligati sa organizeze si sa execute instruirea in domeniul situatiilor de urgenta.

Conform prevederilor Art. 53 din Ordinul Nr. 712/2006, instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta se realizeaza de catre persoane bine pregatite profesional, care cunosc problematica specifica managementului situatiilor de urgenta si care poseda atestatele prevazute de lege.

Ordinul specificat mai sus prevede ca, pentru instruirea personalului in domeniul situatiilor de urgenta, angajatorii pot incheia contracte ori conventii cu persoane fizice sau juridice care indeplinesc conditiile cerute de lege.